Kaméleon-gombok a Samsung mobilján

Vágólapra másolva!
A Soul márkanevet viseli a dél-koreai gyártó legújabb ultravékony divatmobilja, amelyet jó képminőségű, 5 megapixeles digitális fényképezővel, és grafikus navigombokkal szerelnek fel.
Vágólapra másolva!

Az alig 13 milliméter vastag készülék egyik fontos újdonsága, hogy a navigáláshoz használatos billentyűit tulajdonképpen egy OLED-képernyő helyettesíti. Ezenmindig az aktuális menüpontnak megfelelő funkciók jelennek meg: például az mp3-lejátszó esetén a Play/Pause és tekerés - működését a Gizmodo videóján lehet megszemlélni.

Fő kijelzője 2,2 colos, felbontása 320x240 pixel, a készülék memóriáját microSD-kártyával lehet majd bővíteni, s megtalálható benne rádió is, a beépített minihangszórók minőségét pedig a Bang&Olufsen megoldásával növelik. Az adatátviteli technológiák közül a Soul a legfeljebb 7,2 megabit/s-os letöltési sebességet kínáló HSDPA-t és a Bluetootht támogatja, a wifit nem.

Beépített digitális kamerája 5 megapixeles állóképeket képes rögzíteni, és a Wide Dynamic Range (WDR) elnevezésű technológiával is felvértezték. Ez nagy dinamikatartományban tesz lehetővé fotózást, aminek például akkor van haszna, ha például az ablakon beáramló háttérfénnyel szemben fényképez a tulajdonos, a WDR révén ugyanis olyan fényképet lehet rögzíteni, amelyen a kül- és beltér egyaránt látható - előbbi nem égett be, az utóbbi pedig nem alulexponált. Az integrált kamerát valamilyen képstabilizátorral és arcfelismerő technológiával is ellátják. A készülék áprilistól lesz kapható, ára még nem ismert.