Az összes Airbuson mehet a mobilszolgáltatás

Vágólapra másolva!
Az Airbus A320-as gépcsalád típusengedélyt kapott fedélzeti mobiltelefon szolgáltatás nyújtására, így annak bevezetése mrá csak a légitársaságoktól függ.
Vágólapra másolva!

Az EASA (European Aviation Safety Agency) európai légiforgalmi biztonsági hivatal megadta a típusengedélyt az OnAir mobil telefon szolgáltatás megindításához az Airbus teljes A320-as gépcsaládjának, azaz az A318, A319, A320 és A321 típusoknak. Az engedélyt elsőként 2007 júniusában egy A318-as gép kapta meg egyedi eljárás keretében - jelentette be az Airbus társaság.

Az Airbus kapott elsőként mobiltelefon rendszer üzemeltetéséhez típusengedélyt egy teljes gépcsaládra, mind gyártáskor, mind pedig utólagosan beépítve. Az OnAir mobiltelefon rendszer mobiltelefonok és (az e-mail elérést biztosító) BlackBerry típusú mobiltelefonok használatát teszi lehetővé az utasoknak telefonhívások bonyolítására, szöveges és email üzenetek küldésére és fogadására a repülőgép fedélzetén.

Az OnAir az Airbus és a SITA közös vállalata távközlési szolgáltatások és rendszerek széles választékát kínálja. A repülőgép fedélzeti mobiltelefon rendszert az Airbus KID-Systeme állítja elő.