Tízmilliót nyert az sms-bajnok tinilány

Vágólapra másolva!
Egy tizenöt éves iowai lány nyerte meg az amerikai sms-küldő bajnokságot, melyen ötvenezer dolláros, vagyis mintegy tízmillió forintos jutalmat vihetett haza.  
Vágólapra másolva!

Kate Moore mindössze nyolc hónappal azt követően nyerte meg a versenyt, hogy megkapta élete első mobiltelefonját. Azt azonban nem lehet mondani, hogy nem gyakorolt volna eleget, napi szinten ugyanis mintegy négy-ötszáz darab szöveges üzenetet küld el a készülékről, ami egy hónapban mintegy 14 ezer sms-t jelent átlagosan.

Az ifjú hölgy húsz másik gyakorlott sms-ezőt írt ki a versenyből, ahol például bekötött szemmel, vagy úgy kellett üzeneteket írni, hogy közben egy mozgó akadálypályán is átjusson a versenyző. Az utolsó fordulóban egy tizennégy éves versenytársát utasította maga mögé. Mindkettőjüknek három hosszú mondatot kellett bepötyögniük anélkül, hogy elvétenék a rövidítéseket, a nagybetűket vagy az írásjeleket. Az amerikai sms-bajnokságra 250 ezer ember jelentkezett, az utolsó fordulókba bejutók mindegyike huszonkét évesnél fiatalabb volt.

Amikor Kate kedden megnyerte a bajnokságot, a következő üzenetet küldte a szüleinek: "Engedjétek meg, hogy vacsora közben SMS-ezzek! Engedjétek meg, hogy az iskolában SMS-ezzek! Kifizetődik. A gyereketek egy csomó pénzt nyert, ismertséget és egy telefont" - fűzte hozzá. Kate nem gondolja, hogy ő túlságosan sok figyelmet fordítana a virtuális kommunikációra, azt mondja, miközben időnként elvették a telefonját az iskolában, jó jegyeket szerez, részt vesz az iskolai játékokban, és összejár a barátaival hétvégeken.