Filléres androidos okosmobilt hoz ki a Huawei

Vágólapra másolva!
Kicsi, színes, a legújabb Android fut rajta és wifirouternek is lehet használni: ezek a kínai mobileszköz-gyártó filléres okostelefonjának legfőbb ismérvei, amit 30 ezer forint alatti áron lehet majd kapni.
Vágólapra másolva!

A Huawei a belépő szintű okostelefon fogalmát definiálja újra az új típussal, mivel az Ideos számos olyan funkciót támogat, amelyeket eddig csupán a drágább készülékeken lehetett elérni. Az érintőképernyős, kompakt készülékkel kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló, hogy a legújabb, 2.2-es Android szoftverrel érkezik, amit ráadásul magától, mobilneten keresztül tud majd frissíteni, vagyis a felhasználói mindig a legkorszerűbb androidos alkalmazásokat használhatják majd rajta.

A mobil másik olyan szolgáltatása, amit eddig csak drágább modellekről ismerhettünk, hogy wifi-routernek is használható, így ha van a közelben HSDPA, akkor 9 másik eszköznek tudja továbbosztani az internetet (elvileg maximum 7,2 megabit/másodperces letöltési sebességgel). Ezen kívül az Ideos minden olyan fontosabb funkcióval rendelkezik, amit egy korszerű okostelefontól elvárhat az ember: a wifi mellett Bluetooth, GPS, mozgásérzékelő (gyorsulásmérő), az érintőképernyőt telefonálás automatikusan lekapcsoló szenzor és fényérzékelő is van benne, memóriát bővíteni pedig MicroSD kártyán lehet vele.

Forrás: Huawei

A Huawei ugyan nem jelentette be, hogy a telefont milyen processzor működteti, de annyit lehet róla tudni, hogy 528 megahertzes, vagyis nem a leggyorsabb. A gyártó a processzor mellett a kijelzőn is spórolt, az Ideos 2,8 hüvelykes érintőképernyője csupán 320x240 pixel felbontású, és csak 3,2 megapixeles fényképező van benne. A telefon azonban még így is jó választás lehet azoknak, akik olcsó készüléket keresnek a mindennapos mobilnetezéshez, mivel világszerte 100-200 dollár körüli áron kerül majd forgalomba, Európába pedig 100 euró körüli áron ígérték, vagyis teljes áron 22-30 ezer forint között lesz, de a mobilszolgáltatóknál még olcsóbb lehet majd.

A filléres okosmobil külseje is tetszetős: a gyártó több színű hátlappal adja majd, és az előlapját is feldobták a menügombok körül egy kis díszítő barázdálással. Magyarországon már kapható a Huawei egyik hasonló modellje T-Mobile Pulse néven, amit korábban mi is kipróbáltunk. A modell burkolata ugyan nem a legjobb minőségű, és zenelejátszásban, fényképezésben sem bizonyult erősnek, de a jó minőségű érintőkijelzőnek köszönhetően kényelmesen használható. Ha a Huawei ezen a téren az Ideossal sem adta alább, akkor jó választás lehet annak, aki "csak" mobilnetezésre keres egy okos készüléket.