Leállíttatta az Apple az iPhone-klón gyártását

Vágólapra másolva!
Az iPhone-ra kísértetiesen hasonlító Meizu M8 mobiltelefon két évvel ezelőtt debütált, az Apple azonban jogi úton csak most érte el, hogy a készüléket gyártója ne árusíthassa.
Vágólapra másolva!

Az Apple jogászai a kínai szabadalmi hivatalnál az iPhone és a Meizu M8 hasonlóságára hivatkozva előbb a készülék gyártásának felfüggesztését kérelmezték, később azonban inkább a terméküket koppintó telefon értékesítésének felfüggesztésére is hivatalos végzést kért a cég.

A mobiltelefonok mellett mp3-lejátszókat is gyártó kínai Meizu elnök-vezérigazgatója a gyártás leállításában meg is egyezett volna az Apple-lel, az értékesítés felfüggesztését viszont igen problémásnak tartja, hiszen így az M8 teljes készlete a nyakán marad, ráadásul még a promóciós anyagokat is meg kellene semmisítenie. Az ügy várhatóan a bíróságon folytatódik majd.

Forrás: dapreview.net

Bár a Meizu az M8 mobilon kívül egyéb készülékeket is gyárt, az iPhone-ra hasonlító készülék a cég egyik fő terméke. A multitouch képernyővel szerelt telefon egyébként Windows Mobile-alapú operációs rendszert használ, amelyhez a kínai vállalat maga fejlesztett egy új grafikus kezelőfelületet, amely ugyancsak emlékeztet az Apple-ére. A Meizu egyébként tervei szerint az év végén dobja piacra az M9 nevű új telefonját, amely már Google Android szoftvert futtat, és az iPhone 4-hez hasonlóan nagyfelbontású képernyővel szerelik fel.