iPhone 4-gyel vette fel legújabb filmjét az ismert koreai rendező

Vágólapra másolva!
iPhone 4-esekkel készítette el legújabb filmjét Park Chan-wook dél-koreai filmrendező. A harmincperces rövidfilm egy halász és egy sámán találkozásáról szól, és az operatőröké mellett a film készítésében segédkezők felvételeit is tartalmazza.
Vágólapra másolva!

"A helyszínek vadászatától a werkfilm rögzítéséig mindent az iPhone 4-gyel vettünk fel. A szokásos filmkészítési lépcsőkön mentünk végig, azzal a különbséggel, hogy a kamera nagyon kicsi volt" - mondta Park a film bemutatója után. A szokatlan eszközzel készült film első vetítésre körülbelül száz riporter volt kíváncsi.

A Night Fishing címet viselő mű elkészítésében Park médiaművész testvére segített. Támogatónak pedig az iPhone 4 dél-koreai forgalmazója, a KT Corp jelentkezett. A film elkészítése 130 ezer dollárba került, a forgatás pedig tíz napot vett igénybe. A rendező szerint meglepőbb képsorok születtek, mint egy hagyományos, gondosan eltervezett forgatás során. A film készítésében mindenki egyenrangúként vett részt, a két, kamerának használt telefon mellett a filmen dolgozók a saját felvételeit is felhasználták.

"Az okostelefonnal forgatott film generálhat némi érdeklődést, de hosszú távon a történet és a színészek miatt lesz maradandó a film" - mondta Park Chan-wook a forgatást támogató mobilcég vezetőjének.