Nem fogynak jól a fizetős Android-programok

Vágólapra másolva!
Nem elégedett az Android operációs rendszert futtató okostelefonokra és táblagépekhez elérhető fizetős programok számával a Google.
Vágólapra másolva!

Bár az Google mobil eszközökre szánt operációs rendszere egyre nagyobb részesedéssel rendelkezik - több ilyen szoftvert futtató készüléket adnak el mint például iPhone-t -, a Google nem teljesen elégedett a platform által produkált eredményekkel. Eric Chu, az Android fejlesztéséért felelős vezetője egy San Francisco-i konferencián úgy nyilatkozott, hogy bár z androidos készülékeket használók száma gyorsan emelkedik, a készülékekhez elérhető fizetős applikációk eladásai nem gyarapodnak ezzel párhuzamosan.

Statisztikák szerint egyébként a Google mobilos szoftverboltjában érhető el a legtöbb ingyenes szoftver. A keresőcég munkatársai most egy applikációkból elérhető fizetési rendszer megvalósításán dolgoznak, mely lehetővé teszi majd, hogy például egy játékprogramból kilépés nélkül is lehessen kiegészítőket, például pályákat vagy karaktereket vásárolni - hasonló szolgáltatás az iPhone-on már elérhető.

Emellett a vállalat világszerte tárgyal a mobilszolgáltatókkal annak megoldásán, hogy az Android boltban vásárolt programok ellenértékét a felhasználók havi mobilszámlájukkal tudják kiegyenlíteni. Emellett Chu elmondta, hogy a cég dolgozik azoknak az algoritmusoknak a tökéletesítésén is, amelyek a szoftvereket a felhasználók figyelmébe ajánlják, illetve javítani akarják a felhasználási feltételeket sértő, például az okostelefonokról adatokat tolvajló programokat kiszűrő technológiákat is.