7,2 megabites internet Budapesten mindhárom mobilcégnél

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől, a T-Mobile-hoz és a Pannonhoz hasonlóan, a Vodafone mobilinternetes hálózata is képes a 7,2 Mbit/sec-es letöltési sebességre - igaz, egyelőre csak Budapest egyes részein.
Vágólapra másolva!

Mindhárom magyar szolgáltató gőzerővel dolgozik a 3G / HSDPA-hálózatok fejlesztésén. Az eddig Budapest egész területén egységesen mind a három operátor által biztosított 3,6 megabit/s-os sebesség az elmúlt egy hónapokban sorra adta át a helyét a 7,2 megabit/s-os sávszélességnek.

A T-Mobile még októberben hozta nyilvánosságra, hogy Budapest belvárosában már elérhető a korábbinál kétszer gyorsabb adatletöltési sebességet biztosít az arra alkalmas eszközzel rendelkező mobilinternet-használóknak. A Pannon a napokban jelentette be, hogy Budapest belvárosában - érdemes körülnézni a Westend környékén - hasonló tempójú letöltést biztosít ügyfeleinek.

Csütörtökön Beck György, a Vodafone vezérigazgatója jelentette be, hogy az operátor aktiválta egyes budapesti HSDPA-bázisállomásain a 7,2 Mbit/sec-es letöltési sebességet, és a feltöltési rátát 1,4 Mbit/sec-re állították a mobilcégnél.

A hazai mobilcégek közül 3G- és HSDPA-alapú internet a T-Mobile-nál az ország 100 településén érhető el: többek között Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon, Kecskeméten, Győrben, Székesfehérváron, Pécsett, Veszprémben, Kaposvárott, Sopronban, Zalaegerszegen, Mosonmagyaróváron, Siófokon, Nagykanizsán, Szekszárdon, Baján, Makón, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Gyulán, Szentesen, Egerben, Gyöngyösön érhető el.