Véget ért a T-Mobile Mobilnet-pályázat

Vágólapra másolva!
December 19-én délelőtt ünnepélyes díjátadóval zárult a T-Mobile egyetemi mobilszélessáv-pályázata. Az októberben meghirdetett MobilNet pályázat eredményeként három budapesti egyetem összesen kilenc diákja nyert notebookot és ingyenes belföldi mobilinternet-előfizetést helyezéstől függően kettő, egy vagy fél éves időtartamra.
Vágólapra másolva!

A díjátadóra a Magyar Képzőművészeti Egyetem patinás aulájában került sor szerda délelőtt, a MobilNet-pályázat során született alkotásokból készült kiállítás helyszínén. Az ünnepségen részt vett Dr. Jobbágy Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatási igazgatója, Dr. Jámbor Imre, a Budapesti Corvinus Egyetem stratégiai, fejlesztési rektorhelyettese, Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora és Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató helyettese, a T-Mobile vezetője.

Forrás: [origo]
Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató helyettese, a T-Mobile vezetője

A program részeként a T-Mobile MobilNet hallgatói pályázatott hirdetett a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (MKE). A pályázóknak az adott intézmény oktatási profiljának megfelelően kellett kidolgozniuk pályázatukat, melynek központi témája a mobilinternet volt.

A BME hallgatóinak a pályázatukban eddig nem létező, a mobilinternetehez kapcsolódó szolgáltatásokról, azok megvalósításáról fejthették ki elképzeléseiket. A pályázatok között szerepel internetes wap-áruház és mobiltelefonos programon keresztül elérhető társkereső rendszer is, de többen terveztek olyan szoftvert is, melynek segítségével saját mobilwebes oldalak hozhatók létre, különböző csatolt szolgáltatásokkal, akár chatfunkcióval.

A Corvinus-diákok arra keresték a választ, hogy a mobilinternet segítségével milyen új, Web 2.0-alapú üzleti modell mentén alakíthatók ki közösségi szájtok, milyen szerepet játszhat a mobilinternet az újfajta vállalati kommunikációban.