Jön az Nokia E90 új ellenfele

Vágólapra másolva!
A Nokia E90 egy pillanatig sem ülhet a babérjain. Van úgy, hogy egy egyszerű kínai másolat készül meghódítani a piacot, de előfordul, hogy igen komoly kihívóról számolhatunk be. Ez utóbbi kategóriába sorolható az Asus M930W 3G, mely HSDPA- és wifi-támogatással, illetve 32 GB-ig bővíthető memóriával és 3,2 megapixeles kamerával is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Az Asus termékeivel kapcsolatban korábban általában a hordozható számítógépek, alaplapok, grafikus kártyák és PC-s hardveres kiegészítők jutottak az ember eszébe. Ezzel szemben 2007 második felében a cég sorra dobott piacra olyan, QWERTY-billentyűzettel és Windows operációs rendszerrel felszerelt okostelefonokat, mint például a már korábban bemutatott M530W-t.

Az Asus M930W első ránézésre igencsak hasonlít a Nokia E90-re. A szürke és grafit különféle árnyalataiban játszó készülék előlapján ismerős gombokat és egy LCD-kijelzőt látunk. Az okostelefon azonban az oldalán kettényitható, és az elénk táruló QWERTY-billentyűzettel villámgyorsan tudunk akár terjedelmesebb leveleket vagy dokumentumokat írni - ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy a belső TFT-kijelző sikerülhetett volna szélesebbre is.

Az Asus M930W hardveres alapját egy 520 Mhz-es Marvel PXA270M processzor, 256 MB ROM és 128 MB szabadon felhasználható RAM adja. A telefon memóriája 32 GB-ig bővíthető microSD-kártyával. A Windows Mobile 6.0 operációs rendszert magában hordozó készülék gyakorlatilag minden adatkommunikációs lehetőséget támogat: a wifi segítségével akár VOIP-hívásokat is kezdeményezhetnénk vagy ingyenesen szörfölhetünk a weben, a 3G és a HSDPA segítségével pedig mobilszélessávon tölthetünk le adatokat akár több Mbit/sec-es sebességgel.

Az Asus M930W multimédiás képességei között találjuk a hátlapon elhelyezkedő 3,2 megapixeles autófókuszos kamerát, mellyel vélhetőleg hasonló minőségű fotók készíthetők, mint a Nokia E90-nel. Az elkészült fényképeket miniUSB- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül tudjuk továbbítani a PC-nk felé. Az operációs rendszernek hála, a készülék gyakorlatilag bármilyen zene-, vagy videoformátummal képes megbirkózni.

Az hírek szerint az Asus M930W megjelenése 2008 első felében várható, a pontos hazai bemutatóról és az árról egyelőre nincs információ.