Érintőképernyős telefon a Samsungtól

Vágólapra másolva!
Újabb dél-koreai vállalat mutatta be saját tapogatós mobilját: az LG Prada és Viewty megjelenése óta sokan vártak már a Samsung hasonló készülékére: az F490 fantázianevű telefonba 3,2 colos tapogatós kijelzőt és 5 megapixeles kamerát szerelnek, ráadásul az iPhone-nál is kisebb méretben.
Vágólapra másolva!

A Samsung F490 multimédiás mobil 16:9 képarányú kijelzője ugyan mindössze 432x240 pixel felbontású, így minőségben alulmarad az Apple 480x320-as paneljével szemben, sok tekintetben felülmúlja a nagy riválist az ázsiai divatkütyü.

A mindössze 102 gramm súlyú Samsung lejátssza az MP3, AAC és WMA zeneszámokat, megmutatja a H.264, MPEG4 valamint WMV videókat egyaránt. Az eszköz különlegessége, hogy az iPhone két megapixeles kamerájával szemben egy öt millió pixeles változatot kapott, amellyel képes MPEG4 mozgóképet rögzíteni a 130 megás tárolójára, vagy a kiegészítőként vásárolható microSD kártyára.

A telefon kezelését a "Croix" felhasználói felület teszi lehetővé, amely 2007-ben elnyerte az iF Kommunikációs Design díját. A beépített Google kereső, webböngésző, illetve email alkalmazás nem számítanak extrának, ugyanakkor pozitívum, hogy az F490 HSDPA, EDGE, és Bluetooth-kapcsolatra egyaránt képes. A hivatalos specifikációból hiányzik a wifi-támogatottság, így ezzel a mobillal egyelőre nem lehet ingyen netezni.

A Samsung F490 már január végén megjelenik az európai piacon 530 eurós, vagyis 135 ezer forintos áron, ugyanakkor Magyarországon legkorábban március végén bukkan majd fel a boltok polcain.