Szeptembertől kapható a HSDPA-s Nokia N96

Vágólapra másolva!
A Nokia Barcelonában mutatta be a Nokia N96-ot, amely első sorban a mobilmultimédia és internet minél hatékonyabb kihasználására épül. HSDPA, wifi, 3G és DVB-H egy készülékben.
Vágólapra másolva!

Az N95 egyenes ági leszármazottját ellenben máris számos kritika éri, ugyanis első szempillantásra gyakorlatilag egy az egyben úgy néz ki mint a már piacon lévő Nokia N81. A Nokia N96 szétcsúsztatható készülék, amely szinte teljes egészében az N81 billentyűzetkiosztását és felépítését örökölte. Az elsődlegesen szembetűnő különbség, hogy az N95-höz hasonlóan az újdonság is mind a két irányba elcsúsztatható, így egy mozdulattal el tudjuk érni a különféle multimédiás funkciókat is a numerikus gombsor mellett.

Az igen nagyméretű, 2,8 hüvelykes kijelző 240x320 pixelt képes megjeleníteni 16 millió szín mellett. Az internetes videofelvételeket gyorsan és egyszerűen elérhetjük. A Nokia N96 támogatja a leggyakoribb videoformátumokat, többek között az MPEG-4-et, a Windows Media Videót, és a Flash Videót, így könnyen megnézhetjük kedvenc videofilmjeinket. A videók átküldése és elérése a nagysebességű USB 2.0 kapcsolaton keresztül, illetve a WLAN és a HSDPA támogatása révén még gyorsabb lett. Egyes piacokon a beépített DVB-H vevőnek köszönhetően az élő tévéműsort is foghatjuk egy automatikusan frissülő programfüzettel együtt. A tekintélyes méretű memóriában akár 40 órányi videofelvétel is elfér. A Nokia N96 tárkapacitása tovább bővíthető külön megvásárolható microSD kártyákkal, például az új MU-43 Nokia 8GB microSDHC kártyával, amely összesen 24 GB-osra növeli a Nokia N96 memóriahelyét.

A Nokia Video Centerben egy helyen érhetjük el a mobiltartalmak széles választékát a filmelőzetesektől a vígjátékokon keresztül a hírekig olyan ismert cégektől, mint a YouTube, a Reuters és a Sony Pictures. Az internetes videó feedek katalógusa folyamatosan bővül a helyi és az egy-egy ország számára érdekes tartalmakkal.

A Nokia N96 a zenei élményt médiagombokkal, 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozóval és beépített 3D sztereó kihangosítóval garantálja. A Nokia Maps alkalmazás a belvárost részletesen megmutató és műholdas nézettel kiegészített, gazdagabb térképeket kínál, bővítéséhez pedig például városkalauzok, pontról pontra vezető gyalogos-, és beszédhanggal irányító autós navigáció áll rendelkezésre.

A Nokia N96-on 5 megapixeles és Carl Zeiss objektívvel, vakuval és videolámpával ellátott kamera található. A kamera másodpercenként 30 képkockát rögzítve a DVD-khez hasonló minőségű videofelvételt készít. A felhasználók a beépített A-GPS révén a fényképeiket földrajzi címkékkel (geotag-ekkel) is elláthatják, és a felcímkézett képeket az internetes közösségekben oszthatják meg másokkal. A Nokia N96 természetesen a Nokia Ovi internetszolgáltatás-családját is támogatja, amelyek között térképek, zene, tartalommegosztás és még sok egyéb szerepel.

A Nokia N96 szállítása várhatóan 2008 harmadik negyedévében indul, fogyasztói ára pedig az adók és kedvezmények nélkül közel 550 euró lesz.