Nyár elején hozzák ki a 3G-s iPhone-t

Vágólapra másolva!
Az Apple június elején rántja le a leplet a 3G-s iPhone-ról, amelyet azonnal piacra is dobnak, de máshogy forgalmazzák majd, mint eddig.
Vágólapra másolva!

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója június 6-án, a vállalat rendes éves fejlesztői konferenciáján mutatja majd be az iPhone 3G-s változatát, amelynek még ugyanabban a hónapban világszerte meg is kezdik a forgalmazását - írja a Gizmodo meg nem nevezett informátoraira hivatkozva. A kütyüblog ezzel eloszlatja azokat a korábbi feltételezéseket, miszerint az új Apple-mobil csak valamikor év végén kerülhet majd a boltokba.

A készülék értékesítésével kapcsolatban is lesznek változások, ám ezekről még nem derült ki új információ. Annyi azonban már biztos, hogy iPhone-nak többé nem lesz kötött alapára, mint eddig, vagyis a szolgáltatók kedvükre árazhatják és akciózhatják majd a többi készülékhez hasonlóan attól függően, hogy például milyen előfizetést adnak hozzá.

A készülék tudásáról még nem derültek ki újabb információk, így azon túl, hogy képes lesz 3G-s adatkommunikációra, még nem lehet tudni, hogy valóban került-e bele GPS, mint ahogy azt sokan várják. Azokban az európai országokban, ahol a készüléket kapni lehet, a bolti premier dátuma június 18 körülre várható, de a Computerworld információ szerint Magyarország továbbra sincs azon országok sorában, ahol az Apple-mobil hivatalosan piacra kerülhet: ebben a lap szerint még Románia is megelőz minket.