Sony Ericsson C905 - 8 megapixel és HSDPA egy készülékben

Vágólapra másolva!
A Samsung után a Sony Ericsson is belépett a 8 megapixeles telefonok táborába. Ennek köszönhetően most már valóban nem kell magunkkal vinnünk fényképezőgépünket a nyaralásra.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson új, szétcsúsztatható készüléke, a C905, igen vaskos, közel 2 centiméter egyes pontokon. A 136 grammos készülék beépített memóriája 160 Mb, amit tovább tudunk bővíteni Memory Stick Micro-kártyával. A tárolókapacitásra különösen nagy szükségünk lesz, mivel a 8 megapixeles fotók (3264 x 2448 képpont) mérete jócskán meghaladhatja az 1 MB-ot. Az újdonság a szokásos 262 ezer színű kijelzőt tartalmazza, amelynek felbontása sajnos továbbra is csak 240x320 képpont - ezen a téren nincs különösebb fejlődés.

Az adatkommunikációs lehetőségek széles tárházát nyújtja az új készülék. A beépített 3,6 Mbit/sec-re képes HSDPA-modulnak köszönhetően a telefonnal villámgyorsan meg tudjuk osztani a frissen elkészített videókat és fotókat az ismerőseinkkel. A modemként is használható telefon wifi-vel is rendelkezik, amellyel a vezeték nélküli hálózatokra tudunk felcsatlakozni, illetve ha az otthonunkban lévő multimédiás eszközök (tv, erősítő) támogatják ezt a funkciót, akár wifi-n keresztül is meg tudjuk tekinteni a nyaralás képeit. A telefon a gyártótól meglepő módon az EDGE-hálózatokat is támogatja, így ahol nem elérhető a 3G, ott meg kell elégednünk a 236 kbps/sec sebességgel.

Az akár közvetlenül tv-re is köthető C905 gyakorlatilag az összes médiaformátummal meg tud birkózni, így nem okoz neki gondot egy MP3 vagy egy MPEG4 lejátszása sem. A beépített GPS-adóvevőnek köszönhetően a kirándulásaink során nem fogunk eltévedni sem autóban, sem gyalogosan. Az RSD-képes, programozható FM rádióval és a sztereó, vezeték nélküli Bluetooth támogatással még a zenehallgatás is élményszámba fog menni ezzel a készülékkel.

A hátlapon található optikával nem csak fotókat, hanem 30 fps sebességgel akár videókat is rögzíthetünk, de sajnos továbbra is csak QVGA (240x32 képpont) felbontás mellett. A most bejelentett készülék előre láthatólag 2008 novemberében kerül a boltok polcaira, ára egyelőre nem ismert.