Dél-Koreában megkezdődött az 5G fejlesztése

Vágólapra másolva!
Korea a napokban vetítette előre az ország telekommunikációval kapcsolatos terveit, amelyek között már a villámgyors adatletöltésre alkalmas 5G is szerepelt. A távol-keleti állam célja, hogy a kiélezett versenyben lehetőleg minél hamarabb be tudják vezetni a legmodernebb, kereskedelmi szintű szolgáltatásokat.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea 2012-re az ország a vezeték nélküli mobilinternet piacvezető szereplője kíván lenni. Ennek a pozíciónak az eléréséhez nagyban hozzájárulhatnak a már most fejlesztés alatt álló ötödik generációs mobilhálózatok. Az elkövetkezendő 3 évben a dél-koreai kormány további 60 milliárd wont (8,5 milliárd forintot) áldoz a 4G fejlesztésére, amelynek célja, hogy az új megoldás sztenderdjeit lefektesse, ezzel megalapozva a jövőt a 5G-nek.

Dél-Korea szerint ezek a célok igen is teljesíthetők, köszönhetően annak, hogy a világ második legtermékenyebb mobileszközgyártó országáról van szó, a maga évi 250 millió készülékével - ez 29 milliárd dollárnyi értékű exportot jelent, köszönhetően a Samsung és az LG gyártósorainak. Ahhoz, hogy az első helyet is megszerezhessék, a szakértők szerint a hálózati megoldások terén kell előrébb lépni - így már érthetőbbek a 4G/5G-re elköltött dollármilliók.

A hamarosan érkező 4G-vel szemben már szinte el sem tudjuk képzelni, hogy hova fejlődhetnek tovább az ötödik generációs mobilhálózatok. Ezek a megoldások - az olcsóbb előállítási és fejlesztési költségek mellet - valószínüleg nagyobb hatótávolságot és a jelenleginél sokkal gyorsabb adatletöltést tesznek majd lehetővé.