Asus Eee PC - beépített mobilinternettel is

Vágólapra másolva!
A portugál előfizetők már kezükbe vehetik az Asus olcsó minilaptopjának vodafone-os verzióját, ami valószínűleg más európai országokban is hamarosan megjelenik.
Vágólapra másolva!

Az Asus laptopját eredetileg 100 dollárosra, kifejezetten a fejlődő országok számára fejlesztették ki, de a koncepció mára teljesen másról szól. Egyrészt az eredeti ár csaknem kétszeresébe kerül, másrészt majdnem akkora divathullámot indított el a mobilinternet-megoldásokat keresők körében, mint az Apple iPhone-ja. Legyen szó UMPC-kről vagy subnotebookokról, majdnem mindegyik laptopgyár megpróbálkozik hasonló eszköz létrehozásával, de egyelőre úgy tűnik, hogy az igazi siker az eredeti marad.

A Vodafone az elmúlt években jelentős figyelmet fordított a HSDPA-hálózatok és a hozzá kapcsolható szolgáltatások fejlesztésére. A cég most spanyol leányvállalata portfoliójában jelentette meg az Asus csodatermékét. Az ötlet nem új, hiszen a Vodafone korábban szívesen vette át a HTC termékeit VPA néven, vagy a Sharptól rendelt meg exkluzív készülékeket, melyek később egyedi termékekként kerültek piacra.

A Vodafone NetPC-t kifejezetten a gyors üzenetek megírására, illetve internetes portálok használatára, hírek olvasására fejlesztették ki. Apró méreténél fogva bárhová magunkkal vihetjük, és a 7,2 Mbit/sec USB HSDPA-modem segítségével akárhol igénybe vehetjük a szélessávú, vezeték nélküli szolgáltatásokat.

A készülék alapesetben Linux operációs rendszerrel kapható 199.99 euróért (46 ezer Ft), de ezúttal Windows XP-vel is meg lehet rendelni, ebben az esetben 229.9 euróba kerül. A 18 hónapos hűségnyilatkozat aláírásával kedvezményes internetcsomag jár hozzá. A minilaptopot egyelőre csak Portugáliában forgalmazza a Vodafone.