Mobilinternet meglepetések nélkül

Vágólapra másolva!
A Vodafone üzleti mobilinternet-előfizetői némileg fellélegezhetnek: a szolgáltató október elsejével bevezette a költségkorlátozást a vezeték nélküli díjcsomagokban.
Vágólapra másolva!

A Vodafone október 1-jétől, Magyarországon egyedülálló módon, üzleti előfizetői részére költségkorlátot vezetett be internetes csomagjainál és opcióinál. A rendszer így biztosítja, hogy az éjjel-nappal a gép előtt ülő alkalmazottak némileg korlátozva legyenek az internethasználatban. A így hátradőlhetnek: az október 1-je és december 31-e között kötött üzleti internetcsomagok és opciók esetén a Voda - havidíjjal együtt - maximum nettó 12 000 Ft-ot számláz a belföldi adatforgalom után. Felmerül a kérdés, hogy mi történik, ha az ügyfél eléri a limitet. Vajon megszakad a kapcsolat. Vagy az operátor tovább számol, csak egy hónappal később számlázza ki a díjat?

A Vodafone októbertől kedvező árú, de a gyakorlatban laptoppal 2-3 órára elegendő web-elérést biztosító új internetopciót vezetett be Vodafone Internet 100 néven. Ez 100 megabájtos adatforgalmat foglal magába havi nettó 1250 Ft-ért - tehát csak mobiltelefonnal érdemes használni ezt a csomagot. Szintén október 1-jétől a Vodafone az Internet 1GB, 5GB, 10GB és Internet Szabadon új előfizetéseit fél áron kínálja, 6 hónapig, hasonlóan a T-Mobile ősz eleji akciójához. Ennek megfelelően az 1GB-os, munkára és tanulásra is csak igen szűkös keretek között használható csomag havidíja nettó 1250 Ft fél éven át.

A Vodafone mobilinternet-hálózata jelenleg már 195 magyarországi településen érhető el, ez pedig 55%-os lakossági lefedettséget jelent.