Három év múlva jön az új Windows

Vágólapra másolva!
Vagy nem, attól függően, hogy elkészülnek-e vele, de a Microsoft már hivatalosan is megerősítette, dolgozik az új operációs rendszeren, amely legújabban a Windows 7 kódnevet kapta. A kitűzött megjelenési időpont pedig 2010.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég múlt csütörtökön szivárogtatta ki a "hetes Windows" tervezett megjelentetéséről szóló információt egy saját értékesítőinek tartott floridai konferencián - adta hírül a CNET. A Microsoft ezek után hivatalosan is megerősített az értesülést, és azt is lehet tudni, hogy a szoftverből a Vistához hasonlóan lesz otthoni és üzleti felhasználóknak szánt verzió, valamint külön 32 és 64 bites változat is.

A Vista utódjának szánt operációs rendszert korábban Vienna kódnéven ismerhettük, ezt azonban a cég hivatalosan is Windows 7-re változtatta, bár ez még mindig csak a belső használatú elnevezés. A Microsoft közlése szerint a cég a közeljövőben részletesebb információkat szolgáltat majd a termékek fejlesztéséről, ami elsősorban azoknak az ügyfeleiknek kedvezhet, akik előfizetéses rendszerben jutnak hozzá a szoftverekhez.

A Windows 7 megjelenésével kapcsolatban azonban a cég képvielője a CNET-nek úgy nyilatkozott, hogy annak pontos időpontja továbbra is attól függ, elérik-e addigra a kívánt minőséget. A Windows Vista esetében ez igen nehezen sikerült: az operációs rendszer sorozatos csúszások után nem három, hanem öt évvel követte elődjét, az XP-t. A csütörtöki Microsoft-rendezvényen az is kiderült, hogy a Vistához még idén megérkezik az első javítócsomag, vagyis a Service Pack 1.