Új szerverközpont nyílik Budapesten

Vágólapra másolva!
Az alapvetően internetes szolgáltatást nyújtó EnterNet csoport mintegy 1 milliárd forintos beruházással szervertermet hozott létre a fővárosban: a csoport azt reméli, hogy a következő egy évben 2 milliárd forint bevételt hoz a fejlesztés.
Vágólapra másolva!

Az EnterNet Szerver Kft. által üzemeltetett központ bruttó 900 négyzetméteres, de újabb 500 négyzetméterrel bővíthető, ha szükséges. A központ, az Oracle, a Microsoft és a VMware céggel kötött megállapodások alapján teljes körű szolgáltatást is képes nyújtani az ügyfeleknek, üzemeltetői pedig a magyar szerver hosting és co-location, azaz a szerver-elhelyezési és szolgáltatási piac mintegy 20 százalékát szeretnék megszerezni vele az elkövetkezendő egy éven belül.

Az EnterNet csoport több cégből áll: az EnterNet 2001 Kft. és a Libercom széles sávú ADSL szolgáltatást nyújt, az Entercom telemarketing és call center szolgáltatásokkal foglalkozik, az Entertel pedig internetes telefonszolgáltatást (VoIP) értékesít. A cégek, így a szerverszolgáltatást nyújtó is a zrt. többségi tulajdonában vannak. A zrt. 98 százalékban Bauer Róbert tulajdona, a fennmaradó rész pedig egy másik magánszemélyé.

Az MTI érdeklődésére a korábban bejelentett virtuális mobilszolgáltatási szándékról Bauer Róbert elmondta: nem tettek le a mobil internetes szolgáltatás beindításáról, de még nem zárultak le a tárgyalások a potenciális mobilszolgáltatóval. A cég kilétéről és a részletektől a vezető nem nyilatkozott.