Jobb minőségű videohívás Skype-pal

Vágólapra másolva!
A Skype következő verziójával a korábbiaknál jobb minőségben lehet majd videotelefonálni, bár a funkciót egyelőre csak a Logitech három prémium kategóriás webkamerája támogatja, és izmos PC szükséges a nagyobb felbontáshoz.
Vágólapra másolva!

Egyelőre még csak béta verzióban érhető el, várhatóan azonban még novemberben megjelenik a végleges változata a Skype 3.6-nak, amely már a a High Quality Video funkciót is tartalmazni fogja.

Az új funkció egy 384 kbps feltöltési sebességű internetkapcsolaton keresztül 640x480 pixeles felbontású videohívások lebonyolítását teszi lehetővé. Az átvitt mozgókép a tipikus 15 helyett másodpercenként 30 képkockás sebességgel kerül rögzítésre, így a PC-k előtt ülő felhasználók mozgása nem lesz darabos. A Skype közlése szerint a felhasználók körében a videotelefonálás nagyon népszerű, a cég rendszerében már minden negyedik hívás ilyen.

Forrás: [origo]
Ilyen különbséget ígérnek

Ugyanakkor a funkció a Logitech és a Skype megállapodásának eredményeként egy évig biztosan csak az előbbi társaság által gyártott, már kapható webkameráival (jelenleg a QuickCam Pro 9000, QuickCam Pro for Notebooks és QuickCam Sphere modellekkel) lesz elérhető. A jó minőségű videohívásokhoz a webkamera és az új Skype mellett egy újabb Logitech QuickCam szoftverre és friss illesztőprogramokra is szükség lesz. Mivel a High Quality Video használatakor a hívó felek számítógépei valós időben tömörítik ki és be a mozgóképes információkat, a nagyfelbontású videotelefonálás meglehetősen erős, újabb típusú kétmagos processzort tartalmazó konfigurációt igényel mindkét oldalon.