Kétujjas tapipad az új MacBook Próban

Vágólapra másolva!
Frissítette felső kategóriás noteszgépeit az Apple - adta hírül az Apple Insider. A menetrendszerűen érkező erősebb processzorok és nagyobb merevlemezek mellett meglepetés fejlesztések is történtek, a távirányító viszont kikerült az alapcsomagból.
Vágólapra másolva!

A MacBook Pro vonal a szuperkönnyű MacBook Airben debütált multitouch tapipaddal és az Intel legfrissebb Penryn processzoraival frissült. Az új tapipaddal az Apple csúcsnotebookját vásárlók számára elérhetővé válik a számítógép gesztusokkal való vezérlése, például két ujjal nagyíthatnak fotókat. Elérhetővé vált a teljes MacBook Pro termékvonalon a ledes háttérvilágítású kijelzők, igaz a 17 hüvelykes modellhez még mindig csak extraként rendelhető a hagyományosnál fényesebb TFT-monitor. A MacBook gépek is megkapták a Penryn processzorokat: a közepes modell mélyén 2,1 gigahertzes, a fekete csúcsmodellben pedig 2,4 gigahertzes Core 2 Duo processzor ketyeg. Ezzel az Apple legolcsóbb notebookjai tovább távolodtak a január közepén bemutatott exkluzív MacBook Airtől, jobb ár/teljesítmény arányt nyújtva az extra lapos gépnél.

Forrás: [origo]



A távirányító eltűnt az alapcsomagból

A frissítésnek azonban vannak árnyoldalai is, az szériatartozékként járó Apple távirányító kikerült a csomagból, így a gépükön mozizni vágyó felhasználóknak külön kell majd megvásárolnia az itthon tízezer forintba kerülő egyszerű eszközt. A várakozások ellenére nem tűnt el a legolcsóbb MacBookból a csupán CD-k írására és DVD-k olvasására képes kombó-meghajtó, így a hagyományosan innovatívnak tartott vállalat valószínűleg az utolsó a piacon, amely DVD-író nélküli árulja belépő kategóriás gépét. Leginkább a legkisebb MacBook-modell vérfrissítésére illetve a mozgó alkatrész nélküli flashmemóriás meghajtókra szériatartozékká válására várók jártak pórul. A frissítés érdekesebb folyománya, hogy a fekete MacBook és a legkisebb MacBook Pro gépek specifikációja szinte betűről betűre megegyezővé vált. Az MacBook Pro ötszáz dollárral drágább kezdőárát már csak a nagyobb kijelző és az erősebb, dedikált videokártya magyarázza, kérdés, hogy elég meggyőző érv-e ez a vásárlók számára.