Novemberben PC-re is megjelenik a GTA IV

Vágólapra másolva!
A Rockstar Games bejelentette, hogy PC-re is kiadják a Grand Theft Auto sorozat negyedik részét, amelyet novemberben lehet majd megvásárolni.
Vágólapra másolva!

A hivatalos bejelentés szerint a sikerjáték PC-s verziója az Egyesült Államokban november 18-án, Európában pedig november 21-én jelenik majd meg. "Nagyon izgatottak vagyunk a GTA IV PC-s kiadása kapcsán" - nyilatkozta Sam Houser, a fejlesztőcég alapítója a Videogamer.com beszámolója szerint. "A teljes csapat elkötelezett az iránt, hogy a PC-s változat is lenyűgöző játékélményt nyújtson. A játék gyönyörűen néz ki és nagyszerűen működik PC-n is, és már alig várjuk, hogy mindenki kipróbálhassa".

Az eddig kizárólag Xbox 360 és Playstation 3 konzolokra kiadott játék PC-n is játszható verziója iránt jelentős igény mutatkozott a rajongók részéről, akiknek ezek szerint megérte várniuk. A konzolos verziókhoz képest a fejlesztők továbbfejlesztett multiplayer-lehetőséget kínálnak, a további újdonságokat pedig az év végéig folyamatosan hozzák majd nyilvánosságra.

A GTA IV konzolra április 29-én jelent meg, és a kritikák egyszerűen csak az "év játékának" ítélték a szabadon bejárható helyszíneknek és a részletgazdag, élethű grafikának köszönhetően gazdag játékélményt kínáló szoftvert. A megjelenést, ahogyan az várható volt, botrányok is kísérték: több amerikai nagyvárosban levették a játék hirdetéseit a tömegközlekedési vállalatok járműveiről annak korhatáros mivolta miatt, a héten pedig Thaiföldön fagyasztották be az árusítását, mert egy 18 éves fiatalember a főszereplőt utánozva gyilkolt meg egy taxisofőrt.