Tábla-PC az Intel új oktatási laptopja

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i CES-en mutatkozik  majd be az Intel oktatási laptopjának legújabb verziója. A Classmate PC Convertible nem egyszerű laptop, hanem hasznos programokkal megtömött tábla-PC lesz - adta hírül a LaptopMag.
Vágólapra másolva!

Az új típus különlegessége a 8,9 colos érintőképernyő, amire saját programindító felületet is fejlesztett az Intel. Ezen túl a gép a klasszikus netbook alkatrészekből épül fel, lelkét a hasonló kategóriás masinákból ismert 1,6 gigahertzes Atom processzor adja. Merevlemezből hatvan gigabájtnyi áll majd a nebulók rendelkezésére, a kommunikációt pedig 180 fokban forgatható webkamera teszi könnyebbé.

Nem sokat változott a Classmate PC dizájnja azon túl, hogy a kijelzőt elfordíthatóvá tették, hogy a gépet táblává lehessen hajtogatni. Megmaradt például a kényelmes fül, aminek segítségével iskolatáskaként cipelhető a készülék. A masina néhány generációval korábbi példányát egy józsefvárosi iskolában is használják, ahol korábban kollégáinknak is megmutatták a laptopos tantermet.

Forrás: [origo]
Játékra is lehetőséget ad a Classmate PC

Az érintőképernyő nem csak a programok indítására lesz jó. Az alap szoftvercsomag virtuális billentyűzetet, kézírás-felismerőt is tartalmaz majd. A gép nyilvános bejelentésére pedig további szoftvereket szeretne az alapcsomag részévé tenni a cég. A beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően a gép automatikusan vált álló és fekvő nézet között, az érintőképernyő pedig egyaránt használható a Classmate-hez járó műanyag tollal és ujjal is.

Nem csak az Intel mutat be új netbookokat jövő januárban. December elején adtunk hírt arról, hogy az MSI legalább három új olcsó notebook bemutatásával kezdi 2009-et.