Megjelenés előtt a neten az új GTA játék

Vágólapra másolva!
Amerikában kedden, Európában pedig pénteken kerül a boltokba a legújabb, Nintendo DS kézikonzolra készült GTA-játék. A Chinatown Wars alcímű eposz azonban már a hétvégén letölthetővé vált kalózszájtokról.
Vágólapra másolva!

A Grand Theft Auto: Chinatown Wars a világszerte ismert gengszterszimulátor első olyan darabja, amely megjelenik Nintendo DS zsebkonzolra, korábbi, felülnézetből játszható, egyszerű grafikájú epizódjai még a Game Boy-ra jelentek meg. A Rockstar Games sikerjáték-sorozatának új darabja hivatalosan még meg sem jelent, de már a hétvégén letölthetővé vált kalózszájtokról. Ahhoz, hogy a neten keringő kópiát használni lehessen, egy olyan kártyamodullal kell rendelkeznie a játékosnak, amelyet a DS játékkártyájának helyére kell beilleszteni, és memóriakártyán tárolja a futtatandó programokat. A beépített védelmet kijátszó elektronika természetesen nem számít hivatalos kiegészítőnek, ám szürkepiaci forrásból viszonylag egyszerűen be lehet szerezni. A legújabb GTA-epizód alapesetben nem működött a warezkártyák zömével, ám az oldalakon később kiadtak hozzá egy patchet, amely futtathatóvá tette azt.

http://www.youtube.com/v/ontfqzF59JE&hl=en&fs=1
A GTA: Chinatown Wars bemutatója


A legújabb, Nintendo DS gépekre kiadott változat már háromdimenziós, képregényszerű grafikát használ, melyben a kamaeranézet elforgatható, bár a nem túl erős hardveres erőforrások miatt minősége azért jóval elmarad a korábban megjelent PSP, vagy mondjuk a PC-s vagy Xbox 360-as változathoz képest. A Chinatown Wars-ban egy Huang Lee nevű 25 éves férfit alakíthat a játékos, aki Hongkongból menekül az Egyesült Államokba, miután apját, egy helyi maffiavezért meggyilkolják. Az Amerikában 18 éven, Európában 17 éven felülieknek szánt programban olyan feladatok várják a játékost, mint az autólopás, bérgyilkosság vagy épp drogcsempészés. Az első kritikák meglehetősen pozitívan szóltak az új játékról, amely videojáték-szakírók szerint az eddigi egyik legkomplexebb program, amely elkészült a Nintendo két képernyős játékgépére. Bár a New Yorkot mintázó Liberty City az eredeti változatnál kisebb lett, a DS-en lévő érintőképernyőnek köszönhetően a program új elemekkel bővíti a játékot: a masina érintőpálcikáját használva kell például feltörni a járgányokat, zárakat, de ezzel hadonászva lehet kitörtni mondjuk egy ablakot is.