Már a Windows 8-hoz keres tesztelőket a Microsoft

Vágólapra másolva!
Mint az a Microsofttól kiszivárgott információkból kiderült, a Windows 7 kiadásra kész változata május ötödikén érkezik a tesztelőkhöz, de az élet ezzel nem áll meg: a cég már a következő operációs rendszeréhez keresi a szakembereket.
Vágólapra másolva!

A Windows 7 kiadásra kész, vagyis újabb funkciókkal már nem bővülő RC (Release Candidate) változatának megjelenési időpontjáról a redmondi szoftvercég Technet portájára a hét elején kikerült információk árulkodnak. A Microsoft ezen a fórumon keresztül tartja a kapcsolatot legfontosabb partnereivel, vagyis a nagyvállalatok windowsos szakembereivel és a külső fejlesztőkkel, akik a szájt tanúsága szerint május ötödikén tölthetik majd le kipróbálásra az új operációs rendszert.

A Microsoft eközben arról is jelet adott, hogy szakemberei már a következő Windows, vagyis a Windows 8 előkészítésén fáradoznak. A cég weboldalán ugyanis megjelent egy álláshirdetés, amelyben a Windows 7 utódjához keresnek szoftvertesztelőket, akik otthonosan mozognak az informatikai hálózati megoldások és az elosztott erőforrásokkal működő rendszerek területén.

A szöveg érdekessége, hogy nevesíti a Windows 8-at, ami ugyan lehet, hogy még csak munkacím, és megemlít néhány olyan szolgáltatást, amelyet a fejlesztők szeretnének megvalósítani az új operációs rendszerben. Az álláshirdetés utolsó bekezdésében a PC World szerint szó ez áll: "A Windows következő verziójában olyan kritikus új funkciókon dolgozunk, mint a cluster támogatás, és az egyoldalú sokszorosítás. A rendszer magja szintén nagy változások elő néz: drámai javulást tervezünk a hatékonyság területén, valamint a Windows 8 terveink szerint forradalmasítani fogja a kirendeltségek közötti fájlkezelést".

Amennyire a fentiekből leszűrhető, a Microsoft tehát elsősorban a vállalati, hálózati munka terén készül jelentős újításokra - a rendszermag átdolgozása viszont minden felhasználót egyaránt érint majd. A cégtől napvilágot látott információk alapján egyesek máris elkezdték kongatni a vészharangot azzal kapcsolatban, hogy az új Windows megjelentetése újabb kompatibilitási problémákhoz fog majd vezetni, megnehezítve az átállást. Ezzel azonban valószínűleg pár évig még nem kell foglalkozni, és a nagyközönség figyelmét is minden bizonnyal sokkal jobban leköti majd a tervek szerint az év végén megjelenő Windows 7, amely jóval ígéretesebb, mint az eredetileg az XP leváltására szánt Vista volt.