Kiszivárgott, de vírust is rejthet az új Office

Vágólapra másolva!
Csak jövőre kerül a boltok polcaira, de számos fájlcserélőre kiszivárgott az Office 2010 irodai programcsomag félkész tesztváltozata. A nem hivatalos változatok közül azonban némelyik vírust tartalmaz - figyelmeztettek a szoftver fejlesztői blogjukon.
Vágólapra másolva!

Az Office 2010 hivatalos fejlesztői blogján publikált bejegyzés szerint a cég munkatársai jó pár torrentszájton ráakadtak a készülő új irodai programcsomag olyan tesztváltozatára, amely kártevőket rejtett. Hasonló jelenség egyébként a Windows 7 esetében is megtörtént, az új Microsoft operációs rendszer fájlcserélőkön keringő változatai közül bizonyos példányok trójai programot rejtettek, melyek mintegy 27 ezer darab számítógépen aktiválódtak.

A Computerworld beszámolója szerint egyébként az új Office próbaváltozatai szombaton jelentek meg a Pirate Bay-en és a hasonló bittorrentes letöltőoldalakon. A szájtokon publikált hozzászólások szerint a 64 bites és 32 bites rendszerekre egyarány elérhető, letölthető példányok a technikai bemutató (Technical Preview) változatból valók, és meglehetősen instabil működésű, viszont megújult kezelőfelületéről többen is elismerően nyilatkoztak - ez utóbbit egyébként a ZDNet-en publikált képernyőmentés-galérián is megszemlélhetik az érdeklődők.

Az 1,3 gigabájtos letölthető fájlt a torrentoldalak statisztikái meglehetősen sokan töltik le folyamatosan, noha hivatalosan még csak nagyon korlátozott tesztelői kör számára lenne elérhető a szoftver - ezzel szemben a Windows 7-ből nemrég egy olyan tesztváltozat is megjelent, amelyet bárki letölthet a Microsofttól, próbálgathat egy éven át. Ehhez hasonló verzió az Office 10-ből is készül majd, de még nem tudni, mikor jelenik meg - az új, online funkciókat is biztosító irodai programcsomag megjelenését a jövő év első felére ígéri a szoftveróriás.