A Microsoft menüjét koppinthatja az OpenOffice

Vágólapra másolva!
A Microsoft Office 2007-éhez hasonló, könnyű kezelést biztosító szalagmenüt kaphat az ingyenes OpenOffice irodai programcsomag. Egyelőre még csak a prototípusát tervezik.
Vágólapra másolva!

A Download Squad szoftverblog az otthoni és vállalati használatra is teljesen ingyenes OpenOffice.org programcsomag "Renaissansce Project" részlege által kidolgozott, egyelőre még csak prototípusként létező új kezelőfelületről számolt be. A projekt célja az, hogy egy teljesen új kezelőfelületet dolgozzanak ki a többek közt szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt is tartalmazó alkalmazásgyűjteményhez.

Forrás: [origo]
Az új kezelőfelület egyik terve

Bár még nem végleges designról, hanem csupán egy folyamatábrához hasonló, többféle változatban létező tervről van szó, amelynek kialakítása még változhat. Frank Loehman, az ingyenes szoftvercsomag egyik fejlesztője blogján úgy nyilatkozott, jelenleg csupán tesztelik az újfajta kezelőfelület működésének módját, amelyen még semmi sem végleges. A szalagmenü a Microsoft Office 2007-es verziójában debütált, és az azt felváltó Office 2010 is ezt használja majd, noha a korábbiaktól radikálisan eltérő felület erősen megosztotta a felhasználókat. Ezt jelzi az is, hogy sok hozzászóló arra bíztatja az OpenOffice fejlesztőit, ne másolják le a Microsoft megoldását. A kezelőfelületről készült terveket PC-re telepített Java-környezet birtokában itt bárki megtekintheti.