iPhone-ra is lesz Grand Theft Auto

Vágólapra másolva!
A korábban Nintendo DS-re kiadott rendkívül népszerű, ám annál nagyobb botrányt kavart GTA játék, a Chinatown Wars most iPhone-ra is megjelenik. Érdekes kérdés, hogy az Apple hogyan kezeli majd az erőszakos, szabad szájú - sokak szerint erkölcstelen - játék megjelenését az általa kifejlesztett platformon, amikor már kevésbe súlyos tematikájú játékok és irodalmi művek is kiverték a biztosítékot a felhasználók és az Apple vezetői körében.
Vágólapra másolva!

A korábban csak a Nintendo hordozható konzoljára, megjelent játékot a legfrissebb hírek szerint a Sony PSP kézikonzoljára, sőt a iPhone-ra és iPod Touch-ra is kiadják. A botrányokban megedzett Rockstar fejlesztőcéget egy cseppet sem izgatja a várható botrány, sőt valószínűsíthető, hogy a vállalat csak profitál belőle, hiszen eddig is ez volt a jellemző a Grand Theft Auto sorozatra. "A Chinatown Wars tökéletes játék iPhone-re és iPod Touch-ra. Alig várjuk, hogy megjelenjen az Apple gépein is" - nyilatkozta Sam Houser, a Rockstar Games alapítója.


Erőszakos, ám ügyesen megcsinált játék a Chinatown Wars

A Grand Theft Auto: Chinatown Wars egy fiatal kínai triádbandita, Huang Lee történetét meséli el, aki Liberty Citybe utazik apja rejtélyes halála után nyomozva. Lee történetét erőszak, drogkereskedelem, prostitúció és egyéb olyan események kísérik, amelyeknek köszönhetően 18 éven felüli kategóriába sorolható.

Az Apple mindenesetre bármikor kitilthatja platformjáról a játékot, ha úgy ítéli meg, hogy a megjelenés nem megfelelő. Ebbe beletartozhat az is, hogy rossz a kezelőfelület, de kifogás lehet a pornográfia kategóriájába tartozó tartalom is. Hogy ez mennyire lehetséges, azt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az Apple korábban kitiltotta a Eucalyptust, azt az e-könyvolvasó programot, amelynek segítségével a Kama Szútrát, az ősrégi indiai szexuális hagyományokról szóló könyvet is el lehetett érni.