Már készül a javítócsomag a Windows 7-hez

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy készül már a Windows 7 első nagy javítócsomagja, a Service Pack 1 (SP1), ez azonban - ellentétben például a Vista hasonló gyűjteményével -  csupán kisebb javításokat fog tartalmazni.
Vágólapra másolva!

Az első Service Packről a Microsoft szóvivője nyilatkozott, akinek beszámolója szerint a Windows 7 javítócsomagja javarészt olyan patcheket tartalmaz majd, amelyeket korábban a Windows Update-en terjesztettek. Ez azért praktikus, mert a Windows 7 SP1-es verzióját futtató számítógépekre kevesebb frissítést kell letölteni majd az első indításkor, hiszen a javítások jelentős részét ezek már tartalmazni fogják.

A vállalat előző operációs rendszere, a Windows Vista esetében a hasonló szervizcsomag sokkal több módosítást tartalmazott, szakértői vélemények szerint csak ennek megjelenését követően vált normálisan használhatóvá a teljesítménybeli és működési problémákkal is küszködő operációs rendszer. Ezzel szemben a Windows 7 javítócsomagja csupán kisebb javításokat tartalmaz majd, mivel nincs szükség radikális újítások elvégzésére ebben a rendszerben.

Ugyanakkor egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor lesz letölthető a Windows 7 SP1-es csomagja, egyes várakozások szerint ez az év vége tájékán várható.