Nyugdíjba küldik a régi Windowsokat

Vágólapra másolva!
Nyugdíjba küldi a legkorosabb Windows-verziókat a Microsoft, de nyártól csak a Windows 2000-eket ajánlott újabb verzióra cserélni, az XP-t vagy a Vistát szervizcsomagok telepítésével még megbízhatóan lehet használni évekig.
Vágólapra másolva!

A Microsoft bejelentése szerint 2010 július 13-ától teljesen megszűnik a Windows 2000 terméktámogatása, ami azt jelenti, hogy több frissítés nem jelenik meg ehhez az operációs rendszerhez. Így ha valamelyik részében olyan biztonsági résre bukkannak, amelyen keresztül hackerek behatolhatnak a PC-re, az már sosem lesz orvosolva, ezért nyártól érdemes újabbra cserélni az internetezésre használt számítógépeken ezt a rendszert.

Az XP frissítésekkel tovább használható

Bár a Windows XP általános terméktámogatása már tavaly tavasszal lejárt, ehhez a szoftverhez még készülnek javítások, azaz az operációs rendszer biztonságosan üzemeltethető. Ezzel kapcsolatban csak arra kell figyelni, hogy 2010. július 13-ától a Windows Update szolgáltatáson publikált patcheket csak olyan XP-kre lehet majd letölteni, amelyre telepítették a Service Pack 3-at, a legutolsó javítócsomagot. Ez többek közt a Szoftverbázisról és a Microsoft honlapjáról is letölthető ingyenesen, így legkésőbb nyárig mindenképpen ajánlott telepíteni, már csak azért is, mert ezt követően 2014-ig, azaz még négy éven át használható marad a Windows XP.

A Vistára szervizcsomagot kell telepíteni

A Windows Vistát használóknak is szervizcsomagot kell telepíteniük ahhoz, hogy a termékhez megjelenő új javításokat 2010. április 13-át követően is elérhessék. A Windows 7 elődjét eleve nem ajánlott a Service Pack 1 nélkül használni, mivel annak telepítése az alaprendszer számos problémáját, például lomhaságát is orvosolja. Az SP2 a Windows Vistához is ingyenesen letölthető, ezért telepítése ugyancsak ajánlott.