Pontos lakcím kell az iPad 3G-hez

Vágólapra másolva!
Kellemetlen meglepetés várt azokra az iPad vásárlókra, akik bejelentett lakcím helyett csak postafiókot adtak meg a mobilnetes iPad-jük aktiválásakor. A hatályos amerikai törvények szerint rádiós eszközt csak pontos lakcímhez lehet hozzárendelni. 
Vágólapra másolva!

"Az emúlt huszonhat évben postafiókba kaptam a leveleimet, mert a postaládából ellopták őket. Van számlám az AT&T-nél, amihez öt telefon tartozik, és az is a postafiókba érkezik, az iPad-et viszont nem regisztrálhatom oda" - panaszkodik egy Skip becenevű iPad tulajdonos a MacFixit fórumán. A problémával nincs egyedül, az aktivációs folyamatra panaszkodó felhasználókkal teltek meg az Apple és az AT&T segítő fórumai is.

Az amerikai AT&T telefontársaság szerint a mobil eszközökre kivetett adók pontos megállapítását segítő Mobile Telecommunications Sourcing Act (MTSA) törvény miatt nem fogadhatják el a postafiókokat.

Az iPad vásárlók már kitaláltak olyan módszereket, amivel meg lehet kerülni a korlátozást, ám ezek sem mentesek a kényelmetlenségektől. A legnépszerűbb trükk azt javasolja, hogy a kártyatulajdonos lakóhelyét kell megváltoztatni a banknál az aktiváció idejére. Népszerű az megoldás is, hogy az otthoni lakcímhez a kártyán szereplő irányítószámot adják meg, így átverve a rendszert.