Temetést rendezett az iPhone-nak a Microsoft

Vágólapra másolva!
Zombik táncoltak és koporsóvivők cipelték az óriási iPhone-t pénteken Redmondban: a Microsoft munkatársai zombitánccal és a fő ellenség elhantolásával ünnepelték meg a Windows Phone 7 elkészültét.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szeptember 2-án jelentette be, hogy sorozatgyártásra kész a saját új mobilos operációs rendszere, a Windows Phone 7, amit az iPhone és az androidos okostelefonok konkurensének szánt mobilok futtathatnak majd. A cég munkatársai ennek örömére karnevált rendeztek a Microsoft redmondi campusán.

A Microsoft-alkalmazottak "Windows Phone Büszkeség Menete" (Windows Phone Pride Parade) többek között több nagy teherautóból, és zombinak öltözött dolgozókból állt, akik Michael Jackson zombis számára, a Thrillerre táncoltak közös koreográfiát. Az ünneplésnek részét képezte egy óriási iPhone rituális eltemetése is, amit feketébe öltözött gyászhuszárok vittek a sírgödörhöz. A Windows Phone 7-es óriási okostelefon-makettet ezzel szemben harsonát fújó angyalok vitték körbe egy teherautón. A cég munkatársai ezek után kötetlen mulatozással töltötték az estét.

A Microsoft temetési menettel egybekötött karneválja azokat az újságírókat is meglepte, akik a szemtanúi voltak, de Frank Shaw, a cég kommunikációért felelős alelnöke szerint termékek elkészültét ünneplő bulik nem szokatlanok az IT-iparágban. "Nagyszerű alkalom ez arra, hogy azok a munkatársak, akik rengeteget túlóráztak egy fontos termék miatt, kieresszék a gőzt, és szórakozzanak egy kicsit" - magyarázta a cégvezető a helyi TechFlash hírportálnak, egyben arról is biztosította a sajtót, hogy "a cég egyetlen vetélytársának sem esett bántódása" az ünneplés során.