Nem készül táblagép Windows Phone 7-tel

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem készülnek táblagépek a Microsoft frissen bemutatott okostelefon operációs rendszerével, a Windows Phone 7-tel. A cég továbbra is a Windows-t próbálja rászuszakolni a PC-nél kisebb teljesítményű készülékekre.
Vágólapra másolva!

Az új mobil operációs rendszert kis képernyővel rendelkező készülékekre, például okostelefonokra terveztük, nem működik nagyobb felületű kütyükön - mondta Greg Sullivan, a Microsoft termékmenedzsere az új rendszer bemutatóján a PCWorldnek. A villámgyors és nagyon újszerű felülettel rendelkező Windows Phone 7 helyett a cég az érintéssel szintén vezérelhető Windows 7-et ajánlja. Sullivan szerint a táblagépek sokkal PC-szerűbb felhasználói felületet érdemelnek, ezt pedig a Windows 7 kisebb teljesítményű gépekre optimalizált verziója nyújthatja.

Forrás: [origo]
Androidos tablettel már rendelkezik a Samsung, de ígér windowsost is

Furcsa módon a piac többi része nem ért egyet a Microsoft nézeteivel. Az Apple tabletjét, az iPadet és az okostelefonjait ugyanaz az operációs rendszer működteti. Az Android pedig a táblagépek és telefonok mellett még az e-könyv-olvasókra és a televíziókra is bejutotott.

A Microsoft szerint az asztali gépekről ismert Windows azért jobb választás a mobilos rendszereknél, mert több fajta készüléket lehet rákapcsolni. A legtöbb szóba jöhető perifériának van már windowsos drivere. Emellett a rendszerre elérhető programok száma szólhat még a PC-s rendszer mellett. Eddig a Dell, a HP és a Samsung jelentette be, hogy Windows 7-et futtató táblagépen dolgoznak. A három cég mindegyike rendelkezik androidos, már most is kapható táblagéppel is.