Facebookot is hív a legújabb Skype

Vágólapra másolva!
Megjelent a Skype 5.0-s verziója: az átdolgozott kezelőfelülettel rendelkező szoftver windowsos verziójából már a Facebookot is el lehet érni, és a közösségi oldalon lévő ismerősöket is fel lehet tárcsázni.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Skype 5.0-s verziója: az átdolgozott kezelőfelülettel rendelkező szoftver windowsos verziójából már a Facebookot is el lehet érni, és a közösségi oldalon lévő ismerősöket is fel lehet tárcsázni.Egyelőre csak a Skype windowsos verziójában érhető el a Facebook, de később a linuxos és maces kiadásokba is bele fog kerülni az a fül, amelyről el lehet érni a szájtot. Az 5.0-s Skype-ba néhány kattintással importálni lehet a facebookos ismerősöket, a nettelefonos szoftver pedig lehetővé teszi a kontaktlistán szereplő emberek feltárcsázását a számítógépről.

Ingyenes online hívásra csak akkor van mód, ha az adott felhasználó rendelkezik Skype-fiókkkal, és azonosítóját meg is osztja a közösségi oldalon, fizetős szolgáltatás keretében azonban mobil és vezetékes számokat is enged egyetlen kattintással hívni a nettelefon új kiadása. Az 5.0-s verzió emellett több szereplős videokonferenciára is lehetőséget biztosít, bár ez már erősebb hardvert igényel.

A Skype új funkcióinak bemutatása

Az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lehet: a Skype a Facebookon fizetős szolgáltatásainak használatához gyűjthet potenciális ügyfeleket, 560 millió felhasználójából ugyanis csak 8,1 millióan veszik igénybe ezeket. A közösségi oldal pedig az Amerikán kívül élő netezők körében erősítheti pozícióját. A BNET nevű üzleti informatikai blog szakértője a BBC-nek egyenesen úgy nyilatkozott, a két cég kooperációjából akár a jövő új típusú telekommunikációs cége is létrejöhet.