Betiltaná az Apple a Jobs-emlékfigurát

Vágólapra másolva!
Perrel fenyegeti a harminc centis Steve Jobs akciófigurát gyártó kínai céget az Apple. A drága Jobs-baba gyártója nem hátrál meg, így februárban piacra kerülhet a figura.
Vágólapra másolva!

Ügyvédi levélben szólította fel a Jobs akciófigura piacra dobásától való elállásra az Apple az InIcons és a Dragon in Dream kínai cégeket. A vállalatok január harmadikán jelentették be, hogy hamarosan elkészítik az Apple alapítójának harminc centis figurát.

Az Apple arra hivatkozva kérte a gyártás leállítását, hogy a cég birtokolja Steve Jobs képmásához fűződő jogokat. A cég engedélye nélkül így nem lehet Jobs emléktárgyakat gyártani. Korábban az Apple egy másik céget, a M.I.C. Gadgetet is bírósági eljárással bírt rá arra, hogy leállítsa Jobs-figurájának gyártását. Az első 300 eladott figurával 23 ezer dollárt kaszáló kínai cég megpróbált tárgyalni a baba engedélyezéséről, ám a cég nem is válaszolt a M.I.C.-nek.

Forrás: In Icons
24 ezer forintért lehet megvenni a részletesen kidolgozott Jobs figurát

A több mint huszonnégyezer forintba kerülő baba Jobs ikonikus fekete pulóverét, farmerét és egyszerű szürke edzőcipőjét viseli. A figurához járnak kiegészítők is: terméket - vagy megharapott műanyag almát - tartó kezet vagy épp a kivetítőre mutató ujjat is lehet szerelni a baba karjára. A gyártó cég fotóin Jobs kezében miniatürizált iPad-et illetve az első Macintosh számítógépet lehet látni, ám ezek nem járnak a figurához.

Az In Icons februárban tervezte piacra dobni a Steve Jobs akciófigurát, ám az ügyvédi levél megérkezte óta felhagytak a rendelések felvételével. A céget vezető Tandy Cheung azonban nem akar meghátrálni. "Az Apple tehet, amit akar, nem fogok megállni. Már el is kezdtük a gyártást" - nyilatkozta Cheung a Digital Trendsnek.