Domingo keresi az opera új csillagátPlácido Domingo fiatal operaénekesek számára hirdetett tehetségkutató versenyét idén április 5-13. között rendezik meg.

A Puerto Rico-i San Juan városa ad otthont április 5-13. között annak a nemzetközi tehetségkutató versenynek, melyet Plácido Domingo, a világhírű spanyol tenorista indított el azzal a céllal, hogy megtalálja és támogassa a tehetséges fiatal operaénekeseket. Az Operalia elnevezésű rendezvényt először 1993-ban rendezték meg Párizsban, és Mexikóváros, Madrid, Bordeaux, Tokió és Hamburg után idén ismét a francia főváros szolgál az énekes viadal helyszínéül. Az Operalia párizsi központjába eddig több mint ötszáz 30 év alatti énekes kazettája érkezett be. A jelentkezőkből a felvételek meghallgatása után három zsűri választja ki azt a negyvenet, akik részt vehetnek a versenyen, amelynek első díja 50 ezer dollár. A pénzjutalmon kívül kiosztják a közönségdíjat, valamint a Domingo szüleinek emlékére alapított Zarzuela-díjat is.
Az Operalia döntőjére április 11-én kerül sor, az esemény a nyertesek gálakoncertjével zárul, melyen fellép Domingo is, aki január 21-én ünnepli 58. születésnapját.


Ajánló: