DzsungellázModern amerikai Rómeó és Júlia történet.

Dzsungelláz: az amerikai kifejezés találóan arra a "szerelmi betegségre" utal, amikor egy fekete férfi vágyik egy fehér nő után. Spike Lee, az ellentmondásos fekete-amerikai rendező azonos című filmjének végkövetkeztetése szerint erre a kórra a nincs orvosság.
Az élesen társadalmokritikus történetben az ambíciózus fekete építész (Wesley Snipes) kapja el a dzsungellázat, amikor viszonyt kezd új, olasz-amerikai titkárnőjével (Annabella Sciorra). Kettejük között mély és őszinte szerelem alakul ki, a férfi még feleségét is elhagyja. A kapcsolat ennek ellenére zátonyra fut; kettejük családi és etnikai környezete - Harlem és Bensonhurst, a fehér munkásnegyed - olyannyira eltérő és faji előítéletektől mentes, a toleranciát nélkülöző külvilág nyomása pedig olyan nagy, hogy végül, saját egzisztenciájuk összeomlásától félve, kénytelenek szakítani.

Mint minden Spike Lee-filmben, itt is fontos dramaturgiai szerepe van a zenének. A címadó dalt például az amerikai fekete zene emblematikus figurája, Stevie Wonder adja elő.

RTL Klub, január 28. 22.55