Houstonnak van egy kis problémája: az oroszok előbb akarnak a Holdra érni.

A hatvanas évek közepén az oroszok és az amerikaiak között folyó "hidegháborús játékok" számára új csatatér nyílt: a világűr. A két nagyhatalom idegtépő, elképzelhetetlenül nagy pénzösszegeket felemésztő versengésbe kezdett, hogy a másik előtt kolonizálhassa a Naprendszert. A többi pedig már történelem….
Robert Altman amerikai rendezőt nem törekedett történelmi hitelességre, amikor 1968-ban az űrversenyről rendezett filmet. Sokkal inkább az űrhajósok nyilvánosság elől gondosan elzárt világának, és a versengés abszurditásának bemutatása volt a célja.
Az Apollo 3 legénysége a holdraszállásra készül, amikor Houstonban arról értesülnek, hogy az oroszok hamarosan űrhajót indítanak a Holdra. Az űrközpontban döntenek: az eredeti küldetésre kiképzett asztronauta, Chiz (Robert Duvall) helyett a civil Lee (James Caan) kapja a feladatot. Mindössze három hete van a felkészülésre, ráadásul sikeres holdraszállás esetén közel egy évig kell a bolygón vesztegelnie, míg az Apollo készen áll arra, hogy biztonságban visszahozza a Földre. A verseny drámai fordulatot vesz, amikor az oroszok a tervezettnél két nappal előbbre hozzák az indítást.

TV3, február 4. 20.50