Koboz, lant és gitárművészek első országos fesztiválját rendezik meg október 21-22. között Győrött a Barokk Nosztalgiák elnevezésű művészeti programsorozat keretében.

A kétnapos seregszemlén - amely Európa-szerte kuriózumnak tekinthető - a három hangszer külföldön is elismert hazai reprezentánsai lépnek a közönség elé: Andrejszki Judit és Győri István, Benkó András, Benkő Katalin, Buda Ádám, Fábri Géza, Fajcsák Attila, Fodor Ferenc és a Budapesti Ifjúsági Citerazenekar, Handler Ákos, Herczeg László, Kátai Zoltán, L. Kecskés András, Kecskés Vajk, Kiss Tünde, Kónya István, Meggyesi János, Nagy Balázs, Suna Károly, Szabó Viola, P. Szabó István, Szedlák József (Barokk Nosztalgiák). A koncerteken döntően XVII-XVIII. századi barokk szerzők műveit szólalnak meg.
A koboz, a lant, a gitár két napos ünnepén délelőttönként a hangszerek történetével kapcsolatos ismertetők hangzanak el, s a művészek rövid bemutatkozó játékok révén adnak betekintést a korabeli játéktechnika fortélyaiba.
A fesztivál mindkét napjának esti koncertjein számos szólista muzsikál, illetőleg a fesztivál alkalmából alakult duók, triók és kvartettek játszanak.

(MTI)