Magyar gyártású reality show-t indít a Viasat3

Május 12-től tíz héten keresztül naponta jelntkezik a Bár című magyar szereplőkkel, budapesti helyszínen forgatott reality show a Viasat3-on. A tizenegy fiatal életét napi huszonnégy órában az interneten keresztül is figyelemmel kísérhetik a nézők. A műsort Novák Péter vezeti.

A svéd MTG csoporthoz tartózó, kábelen az ország területének 45 százalékán fogható, átlagosan 2 százalékos nézettségű kereskedelmi adó költséges vállalkozásba kezdett: május 12-től huszonnégy órás reality show-t indít Bár címmel - jelentette be Ralf Manthey programmigazgató a műsor sajtótjékoztatóján. Az anyagi hátteret a 19 európai országban tévécsatornát üzemeltető MTG biztosítja

A svéd licensz alapján készülő sorozatban tizenegy fiatal lesz összezárva egy bekamerázott Andrássy úti lakásban, valamint az alatta lévő Fashion Caféban, ahol délelőtt tizenegytől éjjel egyig felváltva dolgoznak. A kávézó vendégein kívül nem érintkezhetnek senkivel, telefonbeszélgetéseikbe bárki belehallgathat. Ha elhagyják az épületet szintén kamera követi őket.

A szereplők tíz héten keresztül a nap minden órájában szem előtt lesznek az interneten bekapcsolódó nézők számára (a www.viasat3.hu május 10-től lesz elérhető). Az egyes napok eseményeiről minden este fél nyolckor sugároz összefoglalót a Viasat3, szombatonként nyolctól kilencig pedig egyórás élő műsorban faggatja a résztvevőket Novák Péter műsorvezető, akinek tévés karrierjét eddig a az RTL Klub Reggeli című magazinjának vezetése fémjelezte.

A résztvevők szerdánként kiválasztanak valakit maguk közül, akinek el kell hagynia a forgatást. Ezen szavazatok és a nézők szombati telefonjai, valamint internetes visszajelzései alapján végül egy fő marad játékban, aki megkapja az ötmillió forintos fődíjat.

A műsor produkciós igazgatója, Pellady Péter Dénes elmondta, a Bár abban különbözik a hasonló reality show-któl, például a Big Brothertől, hogy a szereplők nem lesznek egy konténerben teljesen elzárva a külvilágtól, hiszen bárkivel érintkezhetnek, aki betér a kávézóba.

A Magyarországon 2000 decembere óta fogható csatorna néhány hete kezdte sugározni az amerikai CBS teleíziós társaságtól megvásárolt Survivor című túlélő-sorozat első csomagját. Saját készítésű műsoraik az idén januárban indult Exkluzív című sztármagazin és az Édes Vágyak névre hallgható erotikus magazin.

A londoni központú svéd MTG Magyarországon kívül a skandináv és a balti államokban, valamint Oroszországban sugároz tévéadást. A médiavállalathoz tartozik az ingyenes terjesztésű, tömegközlekedési eszközök megállóiban megtalálható Metro újság is.

[origo]