Elképzelhető, hogy háromrészes tévéfilm is készül a Hídember című alkotásból. Ennek bemutatása csak a mozifilm premierje után lehetséges. A koprodukciós partner a Magyar Televízió, ezért valószínű, hogy ott láthatnák a nézők ezt a változatot.

A jövő év tavaszán lesz a Hídember című film premierje. A stáb ezekben a napokban a Magyar Tudományos Akadémián dolgozik, s a forgatási időszak kétharmadán már túljutott. Értesülésünk szerint szóba került, hogy a Széchenyi Istvánról készülő alkotásból egy televíziós változat is készül. Ezt Hábermann Jenő producer meg is erősítette, hozzátéve, hogy erre csak a film bemutatója után legalább fél évvel kerülhet sor. Külön, a háromrészesre tervezett tévésorozatra nem forgattak újabb jeleneteket, s a moziban látható film sem lesz hosszabb a tervezettnél. Az alkotók a két és fél órás művet szabnák háromfelé, hogy a tévé képernyőjén azok is megnézhessék, akik nem jutottak el a mozikba.

Egyébként amikor Bereményi Géza és Can Togay hozzákezdett a forgatókönyv megírásához, legalább nyolc órányi anyagot írtak össze. Akkor megfordult a fejükben egy tévésorozat ötlete is. A Magyar Televízió, amely számos jelmezt adott a Hídember forgatásához, most - úgy is mint koprodukciós partner -megkapná e három epizód sugárzási lehetőségét.

Hábermann azt is elmondta, hogy a filmben alkalmazott számítógépes trükkök gazdái is dolgoznak, hiszen ilyen módon kell felépíteni a Lánchidat és régivé varázsolni a Duna jobb és bal partját. Márpedig ilyen megoldásokra még nem volt példa a magyar filmgyártás történetében. Végül a producer az örömhírek között újságolta, hogy a korábban betegeskedő Bárdy György visszatért, hogy tovább játssza a legnagyobb magyar nélkülözhetetlen inasát.