Október 15-éig nevezhetnek a résztvevők a Kamera Hungária - 2001-es televíziós műsorfesztiválra. A decemberben sorra kerülő rendezvényen megelevenedett televíziós műsorok, ősbemutatók és díszvetítések is szórakoztatják majd a nagyérdeműt - tájékoztatta Csermely Ákos, a Kamera Hungária elnöke az [origo]-t.

Minden magyar nyelvű, 2000 szeptember 1. után készült televíziós alkotás pályázhat. A versenykategóriákban többek között szórakoztató műsorok, talk show-k, játékok, vetélkedők, tényfeltáró és háttér dokumentumfilmek, tudományos és ismeretterjesztő filmek, a speciális kategóriákban pedig a főcím, a szinopszis és a kísérleti alkotások vehetnek részt. 

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Televíziós Műsorok Fesztiválját az alkotók már nemcsak a szűk szakmának szánják. A december 13-16-ig,  Szegeden megrendezésre kerülő fesztivál műsorait -többek között a 12 versenykategóriába és 3 speciális versenykategóriába sorolt, előzsűrizett anyagot- a nagyközönség a szegedi, belvárosi moziban nézheti meg.

Díszvetítésekkel és sokszínű programkínálattal is készülnek a szervezők, illetve maguk a televíziós társaságok. Nagy sikerű televíziós sztárok elevenítik majd meg eredeti díszletekkel, a közönség bevonásával a kereskedelmi médiában futó műsoraikat.

Idén a szervezők szerint már nem lesz távolmaradó csatorna. Tavaly a TV2- n kívül minden nagyobb adó képviseltette magát. Az RTL-Klub az "Akták" című műsorával a legjobb riportért, Fábry Sándor Esti showderével a stúdióképért részesült elismerésben. A Heti Hetes a közönség szavazatai alapján lett a "legkedveltebb televíziós műsor". Az m1 a show, talkshow kategóriában lett a legjobb a "Rögtön" című produkciójával. 

Az idei Kamera Hungária díjak mellé számítógép, digitális kamera illetve az aktuális szponzor díja jár. Tavaly a legnagyobb ajándék az ORTT 3,5 millió pénzjutalma volt, a szinopszis kategóriában indult két nyertesnek pedig a film előállítási költségét állta a testület.

[origo]