A Nagy Testvér irányít téged

A Big Brothert világhódító útjára indító holland cég új reality show-jában a játékosok egy évig hagyják, hogy más irányítsa az életüket.

Hamarosan új reality show-t indít a Big Brotherrel televíziós műfajt teremtő holland cég, az Endemol. A The Master Plan (A mesteri terv) című vetélkedőben öt játékos egy évig lemond saját élete irányításáról. A játék ideje alatt a versenyzőket a nap 24 órájában kamerákkal tartják megfigyelés alatt. Nem kell összeköltözniük egy a világtól elzárt konténerbe, éltetnek továbbra is az otthonukban, de van egy titokzatos "felügyelő", aki erre az időre uruk és parancsolójuk, tehát feltétlen engedelmességgel tartoznak neki. A "felügyelő" meghatározatlan időközönként elektronikus úton rövid szöveges üzeneteket küld a játékosoknak, akiknek haladéktalanul azt kell tenni, ami a parancsban áll. 

A többi reality show-val ellentétben a The Master Plan végén nincs garancia a pénzjutalomra; a nyereményről és a nyeremény összegéről is az ismeretlen "felügyelő" dönt.

A holland vetélkedőhöz a versenyzőválogatás már elkezdődött. A jelentkezési korhatár 22 év, mivel a show gazdái szerint ez a játék érett és bizonyos élettapasztalattal rendelkező embereket kíván, akiknek "van vér a pucájában". Az első műsor jövő januárban kerül adásba Hollandiában, de a show iránt máris érdeklődnek Németországban, Svájcban, a skandináv országokban és Portugáliában.

Korábban:

Küzdelem a luxusért az új Big Brotherben