Elmarad az embervadászat

A már nagyon várt amerikai reality show, A menekülő (The Runner) polcra került, mert az ABC Entertainment vezetői szerint az embervadászatról szóló műsor a tálibok elleni háború miatt nem helyénvaló. A menekülő producerei, az Oscar nyertes Ben Affleck és Matt Damon a sajtóval együtt tudta meg a döntést. 

"Az afganisztáni bombázások miatt az öletet nem feltétlenül fogadnák jól a nézők" - közölte október 22-én Lloyd Braun az ABC Entertainment egyik elnöke a nyilvánossággal, illetve a műsor producereivel Matt Damon és Ben Affleck hollywoodi sztárokkal, akiknek közös produkciós cégük van.

A The Runner nem más, mint egy embervadászat. A forgatókönyve szerint a műsorban egy személynek - a menekülőnek- kell megpróbálnia keresztüljutni az országon, miközben egy sereg, erre a célra toborzott ember - az ügynökök - és a televíziónézők üldöznék őt, 1 millió dollár "vérdíj" reményében. Az üldözött egyetlen segítője egy volt CIA ügynök lenne, a nézők pedig különböző nyomravezető jeleket kapnának a nagy hajszához.

"Véleményünk szerint sajnos ma nem olyan a közhangulat, hogy egy ilyen fajta televízió műsornak kedvező legyen a fogadtatása - nyilatkozta Lloyd Braun -, pedig rengeteg időt és energiát fektettünk ennek az egyedülálló és izgalmas sorozatnak a létrehozásába." 
 
A menekülőnek eredetileg jövő évben lett volna a premierje. A sorozat ez év júliusi beharangozásakor Ben Affleck úgy nyilatkozott, hogy ez a show merőben különbözne a tradicionális televíziós reality show-tól. Hogy mennyiben, azt egyenlőre nem tudhatják meg a nézők, hiszen arra vonatkozóan még nem született döntés az ABC-nél, hogy valaha elindulhat-e a show.

Korábban:

Alternatív realitás

A Nagy Testvér irányít téged

A Big Brother résztvevői nem tudnak a keddi katasztrófáról

Az RTL Klub is indít reality show-t

Bár: irányított figyelem

Ben Affleck elvonóra ment

[origo]