A Duna Televízió elmaradt támogatása ügyében a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma a pénzügyminiszterhez, illetve az Országgyűlés illetékes bizottságaihoz fordul.

A kuratórium november 23-i ülésén született határozat szerint felkérik Varga Mihály pénzügyminisztert, illetve az Országgyűlés gazdasági, költségvetési és pénzügyi, valamint kulturális és sajtó bizottságát arra: intézkedjenek az ügyben, hogy a Duna Televízió Rt. megkapja a médiatörvény 1996-os életbelépése óta elmaradt támogatást.

"A kért és meg nem adott külön támogatás súlyosan diszkriminálja közszolgálati intézményünket, amit barátságtalan gesztusnak tartunk a határokon túli magyarsággal szemben is, amelynek szolgálatára a Duna Televízió Rt. elsősorban és eredendően létrejött" - fogalmaz a kuratórium MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
   
A testület hangsúlyozza: a közszolgálati médium nem felelőtlen gazdálkodásának helyrebillentésére, hanem megnövekedett feladatainak teljesítésére kér a költségvetéstől 2 milliárd forintot.

"Változatlanul reméljük, hogy a Duna Televízió nem lesz büntetendő gyermeke a magyar közmédia-családnak csak azért, mert ebben a zajos világban igyekszik kiegyensúlyozottan viselkedni" - mutat rá a közlemény.

A Duna Televízió kommunikációs irodájának tájékoztatása szerint a kuratórium pénteki ülésén egyhangúlag jóváhagyta Szekeres Lászlónak a televízió gazdasági alelnökévé való kinevezését, teljessé téve ezáltal a műholdas csatorna szakmai felső vezetését.

Szekeres László a Duna Tv vezérigazgatói tisztjét is betöltötte korábban, az alapítást követően. Jankovics Marcell mellett az ő nevéhez fűződik az 1992-es karácsonyi műsorindítás is.

A kommunikációs iroda közleménye kitér arra is: a kuratórium ellenvetés nélkül elfogadta a 2001. évi első három negyedévről szóló gazdasági beszámolót, s a televízió gazdálkodását kiegyensúlyozottnak ítélte.

Ajánlat:

Duna Televízió

Korábban:

Nyolcszázmilliós adományt kap a Duna Televízió

Kulturált hangnemet követel a Duna Televízió elnöke

Duna Televízió: tanácsadói testület alakult