Dél-Afrikában kinevetik a Survivort

A Survivor című túlélő-vetélkedő Dél-Afrikában felvett harmadik sorozatán csak nevetnek az afrikai nézők.

"George Bush becsomagolhatná az egész show-t és egy B-52-es bombázó segítségével ledobhatná Afganisztánban figyelmeztetésként, hogy még számtalan pusztító fegyver van a tarsolyában" -  nyilatkozta a johannesburgi Robert Kirby tévékritikus a Reutersnek. Szerinte a Survivorban bemutatottaknál szánalmasabb képet már nem lehet festeni az amerikai turistákról.

A kritikusok véleménye abban is megegyezik, hogy a Survivor számos, amerikaiakra vonatkozó sztereotípiát igazol.

Az első részben tüzet kellett rakniuk a játékosoknak, ám az egyébként veszélytelennek tűnő feladat közben az egyik játékos váratlanul tigrisekkel és medvékkel találta szemben magát. A dél-afrikai nézők - akik ismerik a vadont - kifejezetten viccesnek találták az amerikai játékosok bohóckodását. Elismerték, hogy könnyen szembejöhet a dzsungelben egy oroszlán vagy akár egy elefánt is, de tigrisek és medvék nem igen fordulnak elő Kenyában. A nézők kétségbevonták, hogy a játékosok közül bárki is túl tudna élni néhány hetet a vadonban.

Az afrikai nézők a Survivor harmadik sorozatának jelmondatát - "Odakint a dzsungel vár!" - is komikusnak tartják, mivel a forgatás egy félsivatagi szavanna területén folyt.

A Kenyában felvett sorozat egyébként a szokásos dramaturgia szerint készült: 16 játékos küzd a túlélésért egy elhagyott helyszínen, ahol a természet erőivel kell felvenniük a harcot. A játékosok emellett még egymást is veszélyeztetik: azaz kiszavazzák társukat a játékból, és végül egyetlen nyertes viszi el az egymillió dolláros fődíjat.

Ajánlat:

Survivor 3: Afrika