A reggeli magazinműsor fejlesztésére kell a jövőben koncentrálnia a Jó estét, Magyarország! és nagy vihart kavart kórházsorozat, Az igazi vészhelyzet fő munkatársainak: Sváby Andrásnak és Kereszty Gábornak.

Kereszty Gábor és Sváby András, közöttük M. Kiss Csaba, a Bázis rendezője

Sváby Andrásnak nem volt lehetősége elköszönni a Jó estét, Magyarország! nézőitől. Hiszen maga sem tudta, hogy hétfő este utoljára vezette a késő esti hír- és háttérműsort. Kereszty Gábort sem tájékoztatták korábban arról, hogy a jövőben nem ő szerkeszti a műsort. Tolvaly Ferenc, a tv2 vezérigazgatója kedd reggel közölte velük, hogy kivette őket a műsorból. A váltást avval magyarázta, hogy mindkettejüknek fontos feladataik vannak az újabban a Mammut bevásárlóközpontból jelentkező Jó reggelt, Magyarország!, a Napló valamint a szintén  kettejük közös produkcióját képező Bázis túlélő-vetélkedő szervezésében.

Sváby András és Kereszty Gábor produkciójában készült a politikai vihart is kavart Az igazi vészhelyzet-re átkeresztelt Ügyeletes kórház című dokumentumsorozat. A vitatott sorozat és a Sváby András politikusokat szorongató kellemetlen kérdései arra is engedhetnek kövekeztetni, hogy a műsorvezető és szerkesztőtársa félreállítása politikai nyomásra történt. Erről azonban nem tud Sváby András. Tolvaly Ferenc, a tv2 vezérigazgatója szintén cáfolta a politikai nyomás lehetőségét.