MTV díjak Ázsiában is

2002 februárjában Szingapúrban rendezik meg az ázsiai MTV első díjkiosztóját. A rendezvény az európai és amerikai gálák kistestvére igyekszik lenni, természetesen jónéhány távol-keleti jellegzetességgel.

Az indiai Ricky Martin
Shaan, az indiai Ricky Martin
Az idén huszadik életévét ünneplő, tehát a tinédzserkort éppen hátrahagyó MTV zenecsatorna számos újdonsággal igyekezett emlékezetessé tenni a jeles dátumot. Ezek közül az utolsó a még 2001-ben bejelentett, ám majd csak 2002 február 2-án a szingapúri sportcsarnokban megtartandó első MTV Asia Awards, az ázsiai MTV díjkiosztó gálája.

A showműsort az MTV konszern három csatornája, az MTV India, az MTV China és a Távol-keleten sugárzó MTV Asia rendezi közösen. A gálára több, mint 7000 vendéget várnak, a műsort pedig a kontinens 130 millió háztartásában lehet majd élőben végigizgulni.

Szemben az európai és az amerikai gálákon megszokott gyakorlattal, az ázsiai díjakat nem egy szakmabéliekből álló zsűri ítéli oda, hanem a csatorna nézőinek szavazatai döntenek a sorsukról. A szervezők szándéka szerint így igyekeznek azt biztosítani, hogy valóban a kontinens kedvencei kaphassák az egyes kategóriák díjait.

A szingapúri eseményen, amely az MTV vezetői szerint "Ázsia legnagyobb zenei parádéja" lesz, kevés Magyarországon is ismert sztár kap majd szerepet. A legnevesebbek az ismerősen csengő nevek közül az egykori Boyzone-tag, ír Ronan Keating, illetve a szegény ember Britney Spearsének is nevezett amerikai tiniénekes, Mandy Moore.

A rajongók szavazataikat nagyjából az Európában megszokott kategóriákban adhatják le, ráadásul pedig a térség valamennyi országából lehet egy közönségkedvencet választani. Ennek megfelelően a Legjobb indonéz előadó, Legjobb maláj előadó és a Legjobb fülöp-szigeteki előadó díjak is gazdára találnak majd.

Az MTV Asia Awards hivatalos honlapja

[origo]