Meztelen TV Bulgáriában is

Női műsorvezetőinek vetkőzőszámával kombinált hírműsorral próbál nagyobb nézettséget elérni egy bolgár kereskedelmi televízió.

Néhány éve egy orosz televíziós csatorna volt az első, amely az unalmas esti hírműsorok szélesebb rétegek számára vonzóvá tételében egy forradalmian új eszközhöz nyúlt. Az ötlet egyszerű: a csinos bemondónő az első hírnél még az ilyen munkakörben elvárható kiskosztümöt viseli, a műsor előrehaladtával azonban fokozatosan megszabadul ruhadarabjaitól, a sporthíreket pedig már anyaszült meztelenül konferálja fel.

A bolgár M-SAT kereskedelmi televízió 'Meztelen igazság' című műsora valójában az eredeti orosz ötlet továbbfejlesztése. Míg Moszkvában profi sztriptíztáncosnők alakítottak bemondónőket, addig Szófiában ennek éppen az ellenkezője történik. Itt csinos újságíró-tanoncok igyekeznek beindítani karrierjüket melltartócsatjuk kioldásával.

A már-már szláv specialitásnak nevezhető műsornak mindössze négy nap kellett ahhoz, hogy nézettség szempontjából a földbe döngölje a Bulgáriában addig egyeduralkodónak számító közszolgálati híradót. Az átütő siker ellenére természetesen akadnak tiltakozók is, a bolgár ortodox egyház az elsők közt jelezte, hogy a sajtószabadság fogalmát ők egészen másképp értelmezik.

Ajánlat:
Az M-SAT honlapja
Meztelen hírek az Interneten