Hosszú időn át a Máté Krisztina vezette Forró nyomon - A megoldások magazinja volt a tv2 egyik legnézettebb műsora. A nyári szünetben még az a hír járta, ősztől visszatér a képernyőre, igaz csak havonta. Mára kiderült, a program, ha nem is kerül le adásról, de ezután csak ritkán és rendszertelenül jelentkezik.

Máté Krisztina annak idején hangsúlyozta, a Nincs kegyelem - A leggyengébb láncszem című kvíz-show mellett is vezeti majd a Forró nyomon adásait. Közben a Forró nyomon csendben eltűnt a képernyőről. A jelek szerint tehát a korábban heti rendszerességgel jelentkező adás története június 4-én véget ért.

Azóta csak egyszer vetítették, október 16-án, amikor a körmendi kislány Zsófika brutális meggyilkolásával gyanúsított Tánczos Gáborral készült interjút sugározták.

A Megoldások magazinját vezető Máté Krisztina a Blikk megkeresésére nem válaszolt. Laluk Márta, a tv2 műsorigazgatója pedig így fogalmazott: a Forró nyomon nem szűnt meg, bár rendszeresen nem jelentkezik a továbbiakban sem.

"Minden műsornak van egy életciklusa, és egy idő után ki is fárad," - mondta a műsorigazgató. "Azután meg kell újulnia, át kell alakulnia. Nem adjuk fel a műsort, de négy év után akkor tudjuk csak megőrizni, ha csak egy-egy nagy volumenű ügyet kitárgyaló különkiadással jelentkezünk. Ha történik valami ilyen bűnügy és alaposan körbe tudjuk járni, kijövünk egy különkiadással.

A másik ok, ami miatt nem lesz hetente Forró nyomon, az az, hogy a tv2 főműsoridőben csak erőszakmentes adásokat sugároz.

A harmadik: Máténak van egy másik kemény feladata, amely teljes embert kíván, ez pedig a Nincs kegyelem című vetélkedő."